Dé grootste bingosite van Nederland!
Playlist Bingo

Muziek Bingo met jouw playlist

Bingo kaarten en een goede playlist, meer heb je niet nodig voor het maken van een perfecte Muziek Bingo. Heb je nog niet eerder van dit bingo spel gehoord, dan ben je hier aan het goede adres. We leggen je gauw uit wat Muziek Bingo eigenlijk is.

We zeiden het al: je hebt bingo kaarten nodig en een playlist. Deze onderdelen kun je online bestellen, dan ben je heel snel klaar. Zo’n pakket kost je circa €25, maar je bent dan niet zelf degene die de playlist bepaalt. Vind je het leuk om Muziek Bingo alleen met jouw meest favoriete nummers te spelen, dan is zelf in elkaar zetten van de Muziek Bingo het advies.Playlist en plaatjes of naamkaartjes

Maar hoe doe je dan nou precies? Het begint allemaal met een playlist die je zelf samenstelt op Spotify of YouTube. Stel een hitlijst samen met bijvoorbeeld 75 muzieknummers. Dat zijn natuurlijk allemaal nummers waar jij graag naar luistert en die je graag aan je medespelers wilt laten horen.

Bij het verzamelen van die 75 muzieknummers hoort ook dat je plaatjes van het betreffende album downloadt. Hou je het liever eenvoudig, dan kun je in plaats hiervan een lijst met 75 namen van de muzieknummers samenstellen.

Knippen en plakken

Je hebt nu een playlist met 75 muzieknummers en een berg plaatjes of naamkaartjes die elk naar 1 van die muzieknummers verwijzen. Knip nu zelf van stevig papier de bingokaarten. Plak op elk van die bingokaarten 16 plaatjes of naamkaartjes. Bijvoorbeeld in een blok van 4 x 4. Dit mogen op verschillende bingokaarten deels dezelfde en deels andere plaatjes of naamkaartjes zijn.

In ieder geval moeten alle 75 muzieknummers over de Muziek Bingo kaarten verspreid worden. Heb je dit gedaan, dan is jouw Muziek Bingo spel klaar om gespeeld te worden.

Zelf kiezen welke muziek bij de spelers past

Natuurlijk zul je de muziekkeuze laten afhangen van degenen met wie je Muziek Bingo speelt. Nodig je op de bingo avond je ouders, grootouders en andere familie uit, dan zul je andere nummers in je playlist opnemen dan je voor een avondje met vrienden doet. Je kunt Muziek Bingo zittend spelen, maar dansend is natuurlijk leuker.

Zoals bij elk bingospel is er een host. Als de Muziek Bingo begint is de host degene die de playlist bedient. Hij of zij start de playlist en houdt goed bij welk nummer gaat spelen. De spelers die rond de tafel zitten of op de dansvloer staan, vinken op hun Muziek Bingo kaart af welk nummer er speelt. Daar komt dus een extra moeilijkheidsfactor bij, want niet iedereen kent waarschijnlijk elk muziek nummer. De eerste speler die met de afgespeelde muzieknummers een rij op de bingokaart kan vullen, roept “BINGO!” 

Wil je een echt bingolied horen van zanger Niek Vianen, klik dan hier!

Muziek Bingo als thema voor elk volgend feest

Nu ligt bij jou de keuze wat deze Muziek Bingo de speler oplevert. Is het geld, een cadeau of misschien een shotje? Dit zal afhangen van het feest dat je viert. Het kan immers een verjaardag zijn, een personeelsfeest of een hippe party met vrienden.

Hoe je Muziek Bingo ook speelt, het biedt jou altijd de kans om de aanwezigen met jouw muzieksmaak te verwennen. Dit kan een leuk thema worden, dat iedere keer weer terugkeert op een volgend feest. Een feest dat bijvoorbeeld thuis bij één van de andere aanwezigen gevierd wordt

Liever online bingo spelen? Bij tombola kom je een boel leuke bingospellen tegen. Er zit nog geen Muziek Bingo bij, maar er zijn wel tal van andere mogelijkheden, zoals Kadootjes Bingo en Donder Bingo. Aangezien je met de medespelers kunt chatten, kan het online net zo gezellig worden als wanneer je live de Muziek Bingo speelt!