Dé grootste bingosite van Nederland!
Foute Bingo

Foute Bingo!

Bingo is hartstikke leuk als bingo, maar wanneer we er een paar ‘foute’ elementen aan toevoegen dan wordt het helemaal hilarisch. Foute Bingo’s worden op diverse plekken in Nederland georganiseerd. In dit artikel bekijken we wat nu een foute bingo is en waar ze plaats vinden.

Laten we beginnen bij de vraag wat fout is. Fout is namelijk stiekem heel erg leuk. Met een Engelse term wordt dit ook wel guilty pleasure genoemd. Door fout te koppelen aan bingo ontstaat er een vermakelijk spel waarbij het niet alleen om het maken van winnende rijen en volle kaarten gaat.

Foute bingo kan op meerdere manieren

Een foute bingo is een reguliere bingo met een aantal extra spellen tussen de bingoronden door. Zo is er bijvoorbeeld de foute dansronde. Deze tussenronde betekent dat iedere deelnemer aan de bingo moet dansen op, bij voorkeur, hele foute muziek. Denk aan het repertoire van Het Foute Uur dat dagelijks op radiozender Q Music wordt uitgezonden.

Bij deze tussenronde moet je dansen op de muziek totdat de bingo master een getal uit de bingo draait dat op jouw bingokaart staat. Tot dat moment wordt je geacht te blijven dansen. Degene die als laatste nog op de dansvloer staat, heeft de tussenronde en daarmee een mooie prijs gewonnen.

Foute Bingo

Wat kenmerkt een goede foute bingo?

Een foute bingo moet het midden houden tussen een serieus bingo spel en veel entertainment tussen de bingo ronden door. Leuke opdrachten, ludieke praatjes en schitterende prijzen maken een avond om niet snel meer te vergeten.

Wat helpt is de aankleding. Wanneer de bingomasters zich lekker fout aankleden, er wat passende muzikale omlijsting is en de sfeer er lekker in zit, dan is er weinig dat leuker is dan het meedoen met een foute bingo.

 

Hoe een foute bingo te organiseren

Een foute bingo organiseren kun je met een beetje creativiteit helemaal zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om het organiseren over te laten van een professionele partij die er al een flink aantal georganiseerd heeft. Een foute bingo is een bij uitstek geschikt feest voor een vriendengroep of een vrijgezellen avond.

Je kunt ook openbare foute bingo’s bezoeken. Deze worden bijvoorbeeld georganiseerd in cafés door het hele land om wat extra klandizie aan te trekken. Op deze website houden we voor je bij waar je foute bingo’s kunt spelen, wat de eventuele kosten voor deelname zijn en of je van tevoren je plekje moet reserveren.

Zelf een foute bingo organiseren

Hoewel het gemakkelijk is om een organisatiebureau in te schakelen, kun je natuurlijk ook zelf een foute bingo organiseren. Er komt iets meer bij kijken dan bij een gewone bingo, maar dan krijg je wel een hilarische avond voor terug.

In principe kun je echt alle kanten op met de foute bingo, maar waar begin je. In het volgende stappenplan vertellen we je stap voor stap de organisatie voor de foute bingo, inclusief ideeën en tips.

Hoe organiseer je een foute bingo?

Stap 1: Verstuur de uitnodigingen

Bingo speel je natuurlijk niet alleen, tenzij je op een online bingo site als tombola speelt, dan kun je het spelen van bingo prima alleen af. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de Foute Bingo.

En dus is de eerste stap het sturen van uitnodigen. Of het nu een middag of avond met vrienden betreft of het om een bedrijfsuitje gaat, een foute bingo gaat geheid fout als je de uitnodigingen vergeet te sturen.

Stap 2: Check de bingo regelgeving

De kans dat je grof geld gaat verdienen aan een Foute Bingo is heel klein en overigens ook heel fout. Het is namelijk verboden een kansspel te organiseren, tenzij het in een besloten kring is.

Wil je er zeker van zijn dat je niets illegaals van plan bent, check dan de regels voor Bingo en Rad van Fortuin op de website van de Ksa.

Stap 3: Maak een fout bingo plan

Het is even brainstormen, want hoe gaan de bingokaarten eruit zien? Maak je teams of speelt iedereen toch gewoon voor zichzelf? Dus laten we beginnen.

  • Alleen spelen, in een tweetal of in een team?
  • Bepaal het bingothema
  • Hoe gaan de kaarten eruit zien
  • Met of zonder opdrachten?
  • Wie wordt de bingomeester?
  • Hoe gaat het prijzenpakket er uit zien?
  • Hapjes en drankjes?

Stap 4: Foute bingokaarten maken of aanschaffen

Bingo kaarten voor een Foute Bingo zijn gemakkelijk online te vinden met allerhande thema’s. Wij kunnen aanraden van deze snelle, niet al te dure, optie geruik te maken. Of vindt iemand die goed is met photoshop en bedenk zelf een geschikte bingokaart en print ze uit.

Stap 5: Foute bingo ballen

Bij een foute bingo horen geen traditionele bingoballen. Tijd voor originaliteit dus. Het is tenslotte de bedoeling dat het een hilarische avond wordt.

Zo kun je zelf ballen ontwerpen die bij je bingokaarten aansluiten. Je kan gaan voor een geinige opdracht, waarbij degenen die de opdracht op de kaart hebben staan de opdracht moeten uitvoeren.

Je kunt ook gaan voor hilarische muziek waarbij de spelers die muziek op de kaart hebben staan een liedje moeten raden en dan een prijs winnen.

Je kunt werken met grappige quotes, of foute muziek als nummers gebruiken. Echt alles is mogelijk bij een foute bingo. Het is even brainstormen, maar dan heb je ook wat. Zorg er dus voor dat je de grappigste mensen voor je Foute Bingo organisatiecomité vraagt, Hoe gekker, hoe beter!

Stap 6: Hoe ziet een Foute Bingo prijzenpakket eruit?

Een foute bingo spelen zonder prijzen is lang niet zo leuk, dus natuurlijk moeten er ook bij een Foute Bingo prijzen te winnen zijn. Uiteraard moet ook hier iets te lachen vallen. Denk dus heel goed na over grappige prijzen, afhankelijk van of je nu met collega’s speelt (die je goed kent) of met vrienden of familie, er valt altijd iets grappigs te bedenken.

Je kunt ook iedereen vragen een grappige prijs mee te nemen. Dit scheelt brainstormen en kan uiteindelijk weer hilarische anekdotes opleveren. Je kunt dan ook een opdracht invoeren waarbij het raden van de persoon die het mee heeft genomen weer een extra winst oplevert. De mogelijkheden zijn eindeloos bij de foute bingo.