Dé grootste bingosite van Nederland!
Bingo Prijzen

Bingo met collega’s

Als bingo liefhebber is er niets leukers dan anderen enthousiasmeren voor datgene dat jij zo leuk vindt. Daarom hebben we in dit artikel een aantal leuke manieren beschreven hoe je jouw collega’s net zo enthousiast maakt voor bingo dan dat jij bent.

Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard bingo met getallen, maar je kunt bingo met je collega’s ook wat persoonlijker maken. Je kunt er zelfs een teambuilding oefening van maken of een manier om die ene collega eens in het zonnetje te zetten met zijn of haar karakteristieke uitspraken. Houd het wel gezellig, bingo is immers het ultieme gezelschapsspel.

Bingo als nadere kennismaking

Bingo kan ook prima gespeeld worden om elkaar als collega’s beter te leren kennen. Je stelt een bingoformulier met een aantal vragen en iedereen die de vraag met ja kan beantwoorden, mag de vraag van het formulier wegstrepen. Vragen als ‘Heb je huisdieren?’, ‘Heb je in het buitenland gewoond?’, ‘Beoefen je een sport?’

Hoe organiseer je een bingo?

Als je denkt dat het moeilijk is of veel werk is om een bingo te organiseren, hebben we goed nieuws voor je: Het valt namelijk best mee. Het enige dat je nodig hebt zijn deelnemers, prijsjes, bingokaarten, een bingomolen en, als je offline speelt, een pen om de getallen weg te strepen.

Als je denk dat je een avond zit te zweten om al die bingokaarten te maken, dan hebben we nog beter nieuws: bingokaarten kun je automatisch genereren op het internet. Er zijn een aantal websites waar je op basis van een random nummer generator automatisch bingokaarten kunt laten maken.

Het enige dat je nog hoeft te doen is de bingokaarten downloaden en uitprinten, dan wel doormailen naar de mensen die aan je bingo meedoen.

Prijsjes voor bingo met collega’s

Het leukste aan bingo is de sfeer bij het spelen en de spanning van het wegstrepen van de getallen op je bingokaart. Kort daarop volgen echter de prijsjes die je kunt winnen. Je speelt bingo immers ergens voor.

Welke prijsjes je ter beschikking moet stellen hangt een beetje van je deelnemersveld af. Als collega’s onderling is het misschien een leuk idee om gratis tripjes naar de koffieautomaat of het een maand lang water geven van de plant op het kantoor leuke prijsjes zijn.

Je kunt er echter ook voor kiezen om wat cadeautjes in te kopen en deze per speelronde van de bingo te verloten. Je begint dan met een klein prijsje voor de eerste lijn en bouwt dit op tot een grotere prijs voor het hebben van een full house, ook wel een volle kaart genoemd.

Valse bingo

In ieder bedrijf werkt wel een collega die er altijd in slaagt om op een bijzondere manier op te vallen. Deze collega is dat ook de ideale collega om een valse bingo van te verwachten. Traditioneel is de straf voor het onterecht roepen van het woord bingo dat deze persoon een liedje moet zingen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een andere passende straf te verzinnen. Dit is een beetje afhankelijk van het type bedrijf waar je werkt en de aard van je collega’s. 

De duur van de bingo

Bingo is leuk, maar op vrijdagmiddag als de meeste collega’s ook graag naar huis willen is het een gouden tip om de bingo niet te lang te maken. Je collega’s haken op een gegeven moment af als je drie rondes voor een volle kaart speelt. Beter houdt je de bingo kort en krachtig zodat ze het jammer vinden dat het al voorbij is. Dat is er de volgende keer zeker weer animo voor je bingo.

Online bingo met collega’s

Ook online kun je bingo spelen met je collega’s. Je kunt hier vanzelfsprekend een videoverbinding met elkaar voor aanmaken zoals via Zoom, Teams of Kahoot. Het medium dat je gebruikt maakt niet zoveel uit, zolang je maar allemaal in dezelfde (bingo) room aanwezig bent. Vaak is het een goed idee om een korte instructie mee te sturen hoe men inlogt bij Zoom of Teams. Houd er rekening mee dat er altijd mensen zijn die minder bedreven zijn met een computer dan dat jij dat bent.

Wanneer je allemaal ingelogt bent en iedereen heeft de (digitale) bingokaart voor zijn of haar neus, is het tijd om de bingomolen erbij te pakken. Draai één voor één de balletjes uit de bingomolen. Geef de spelers meer dan voldoende tijd om de getallen weg te strepen, maar draai wel lekker door. Niets is zo vervelend als een bingo waar na elk nummertje een te grote pauze in valt.

Online bingo bij Tombola

Wanneer je niet genoeg collega’s gemotiveerd krijgt om mee te spelen met een bingo, dan kun je nog altijd bij Tombola terecht voor een leuk spelletje bingo. Bijvoorbeeld om de week goed af te sluiten met de VriMiBi, de wekelijks terugkerende vrijdagmiddagbingo, die voor menigeen de vrijdagmiddagborrel al heeft vervangen.